Publicat în Articole, design interior Iasi, designer Bucuresti, Uncategorized

Stilul “Shabby Chic” – sau ce sa facem cu mobila bunicii

 

Stilul de design interior “Shabby Chic” este unul dintre cele mai in voga stiluri ce ia amploare in marile metropole, fiind foarte apreciat si folosit de catre marii designeri din intreaga lume. Acest stil presupune utilizarea mobilierului invechit, a dulapurilor clasice vechi, a decorurilor antice, a canapelelor uzate in spatii decorate ultra modern, futuriste, eliminand astfel designul vintage ce ar lua nastere, ba chiar acest stil creand opulenta datorita amenajarii extravagante a spatiului in contrast cu piesele vechi de décor.

Awesome-shabby-chic-living-room-ideas-firmones

Originea acestui stil se afla in Marea Britanie, si semnifica un tip de amenjare folosit in marile case burgheze englezesti in care pe langa elementele moderne si actuale ale acelor vremuri, se regasesc si nelipsitele dulapuri, paturi, canapele sau materiale pe care proprietarii continuau sa le foloseasca, reciclandu-le din casele vechi si fiindu-le greu sa se desparta de ele. In anii 1980 o mare miscare a artizanilor si iubitorilor de obiecte de arta, a facut ca acest stil sa capete o amploare imensa, in conditiile in care decorurile vintage si mobila reciclata au capatat distinctia de opere de arta, preturile lor sarind peste asteptari si fiind considerate must-have-uri in inalta societate englezeasca.

IMG_3006

Imaginea “Shabby Chic” este apreciata datorita stralucirii si a bogatiei elementelor de décor in comparatie cu nuantele si culorile calde si linistite folosite in amenajare.Tusele finale calde ale elementelor de décor asociate cu greutatea istorica a pieselor de mobilier imprima suflet si personalitate incaperii. De cele mai multe ori, elementele vintage sunt combinate cu ambiente ultra moderne, pentru a da nastere unui mix de elemente eclectic, in care fiecare accent este interconectat si, chiar daca la prima vedere pare aruncat fara noima, ulterior se dovedeste a fi element definitoriu pentru intreg ansamblul.

shabby-chic-bedroom-interior

Living-Room-Harvest-Moon-Barn

shabby chic bathroom with tub

Kitchen-and-View

Tehnologie, elemente vintage, hardware si accesorii ultra moderne in decoruri simple, albe sau in culori pastelate calde sunt o incantare pentru privitor, fie ca sunt folosite pentru designul unei bucatarii, al unui living, al unui domitor sau al unei bai.

shabby-chic-living-room-decor

bthrm

Texturile folosite cel mai des sunt bumbacul si in special lana, inspirate de imprimeurile frantuzesti, florale, in culori neutre sau pastelate. Albul, verdele, galbenul, albastrul ciel, rozul pal sau tonuri de beige sunt nuantele specifice acestui stil de design interior.

shabby chic green

shabby-chic-bedroom

shabby-chic-red-chair

Shabby-chic-country-kitchen-7

Pentru a decora un interior in stilul shabby chic, nu este nevoie sa schimbam toata mobila pe care o avem. Este suficient sa achizitionam unul sau cateva elemente vintage, dar sa fim foarte atenti ca ansamblul lor sa creeze un spatiu cald si primitor.

shabby-chic-industrial-vintage

shabby-chic-kitchen-utensils

shabby-chic-living-room

O masa vintage dar cu scaune moderne, o noptiera pentru un colt de liniste, un dulap vechi intr-o bucatrie ultra moderna, un tablou contemporan abstract dar cu o rama veche, acestea sunt elemente shabby chic ce fac din locuinta noastra un spatiu calduros si cu personalitate.

shabby-chic-worn-table

shabby-chic-worn-horse

shabby-chic-interior-white

Nu exista nici o regula stricta, creativitatea este singura cerinta in momentul in care ne hotaram sa ne amenajam astfel casa, cu precizarea sa tinem cont de texturi, culori si lumina pentru maximizarea efectului de wow!

by Ovidiu Sindrilaru – Designer de interior

Lasă un comentariu